Ouderen hoeven niet saai, grijs en stijlloos door het leven

Ouderen hoeven niet saai, grijs en stijlloos door het leven

De meeste mensen willen er leuk en hip uitzien. Dat geldt ook voor ouderen met een fysieke beperking. Waarom ook niet ? Oudere mensen met een beperking hebben ook een eigen stijl en identiteit en willen gelijkwaardig gehandeld worden. Helaas is hun keuze in kleurrijke en design hulpmiddelen niet groot. Het aanbod van deze producten is slecht afgestemd op de wens van deze doelgroep.

Weinig markt
Wanneer u in winkels en/of internet kijkt dan ziet u dat producten voor minder- en invaliden lastig te vinden en grauw, saai en stijlloos zijn. Er valt dan ook weinig te kiezen. Leveranciers en producten gaan voor de toegankelijke kleuren en modellen. Daarmee loopt men weinig risico qua omzet omdat de grauwe kleuren zoals zwart, grijs en beige het meeste verkocht worden.  Voor ouderen met een beperking,  die ook graag wat meer kleur en design in hun leven willen aanbrengen, wordt daardoor weinig rekening gehouden. Als je goed zoekt zijn er toch kleurrijke, hippe en design producten verkrijgbaar. Deze producten worden door o.a. HipSupport zorgvuldig uitgezocht en aangeboden.
 
Beeldvorming
Het is belangrijk dat we meer diversiteit in hippe hulpmiddelen en de daarbij behorende accessoires gaan zien. Ook de trendbepalende bladen moeten een keer de boodschap gaan uitdragen dat je niet perfect hoeft te zijn om er mooi en hip uit te zien. De beeldvorming over mensen met een beperking gaat langzaam veranderen mede dankzij bladen zoals de Linda. Andersom geldt dit ook. Ouderen met een beperking moeten ook de overtuiging hebben of krijgen dat zij gezien mogen worden en er helemaal bij horen.
 
Ouderen hebben ook hun eigen stijl
Ondanks dat wij van HipSupport (vooralsnog) zelf geen beperking hebben kunnen wij ons niet voorstellen dat wij later door gebrek aan aanbod niet onze eigen stijl en identiteit kunnen blijven behouden. Wij kunnen ons dan ook niet voorstellen dat men hiervoor geen aandacht heeft of het niet belangrijk vind dat je ook met een beperking als volwaardig eigentijds en modern mens gezien mag worden. Voor ons is niet iedereen gelijk maar wel gelijkwaardig aan elkaar. Waarom zou je met een beperking niet mee kunnen doen aan trends die voor validen wel toegankelijk zijn?  Het is een gemiste kans .
 
Hippe ouderen gezocht
Bij HipSupport kunt u producten kopen die niet alleen mooi en trendy en zijn maar ook van hoge kwaliteit en duurzaamheid.  Daarom zijn we op zoek naar hippe ouderen die hip en eigentijds voor de dag willen komen.  Laat u verrassen en inspireren in onze shop.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden